Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης Ηπειρος Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης Πρέβεζα Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης

foreas pinakida

Μία σειρά από ενημερωτικές πινακίδες τοποθέτησε στην διάρκεια του Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά. Σε επιλεγμένα σημεία, τοποθέτησε 84 πινακίδες προκειμένου να παρέχει διάφορες πληροφορίες.

Τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των πινακίδων, κατά την επόπτευση στην περιοχή της Αμμουδιάς, οι φύλακες του Φορέα εντόπισαν κατεστραμμένες πινακίδες και κάποιες μάλιστα απομακρύνθηκαν εντελώς από την περιοχή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Βαλανιδοράχης όπου καταστράφηκαν συνολικά 5 πινακίδες από τις οποίες οι δύο δεν βρέθηκαν (Συνοπτική Δέλτα Αχέροντα, και για τα Όρια Ζώνης Θύλακα) ενώ οι υπόλοιπες βρέθηκαν διαλυμένες (Κεντρική Δέλτα Αχέροντα, Όρια Ζώνης Α2.1 Κοίτη Αχέροντα και Λασπότοπος και Απαγορεύεται το κυνήγι) στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για αδικαιολόγητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας καθώς οι πινακίδες αφενός τοποθετήθηκαν σε δημόσιες εκτάσεις και αφετέρου η τοποθέτησή τους δεν παρεμποδίζει την άσκηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επιφέρει αλλαγή στα όρια των ζωνών προστασίας και στις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτές.

«Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, θεωρούμε το φυσικό πλούτο της περιοχής, ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία, η προστασία και διατήρηση του οποίου θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, και ενέργειες ή δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία του, θα πρέπει να τυγχάνουν και της υποστήριξης του κοινωνικού συνόλου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Φορέα.

Κατέστρεψαν ενημερωτικές πινακίδες του Φορέα Διαχείρισης

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter