Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης Ηπειρος Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης Ιωάννινα Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης

dodoni stoa1

Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μουσείο Ακρόπολης. Δεν είναι, βέβαια, κυριολεκτικό, αλλά αποτελεί σύλληψη του Δημήτρη Παντερμαλή και των συνεργατών του για την έκθεση με αντικείμενα από το αρχαίο ιερό της Δωδώνης.

Διακόσια πενήντα αρχαία, κατά πλειονότητα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, θα παρουσιαστούν από τον Ιούνιο σε μια περιοδική έκθεση που θα λειτουργήσει στο ισόγειο.

Μαζί τους, εκτός από εκθέματα της συλλογής Καραπάνου από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε και εννέα αρχαιότητες από τη Γερμανία. Εκεί κατέληξε ένα μεγάλο τμήμα όσων ανακαλύφθηκαν όταν τα Γιάννενα ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Με τη σκέψη ότι η φύση και το τοπίο ήταν αξεδιάλυτα με τις ανθρώπινες δημιουργίες, που ίσχυσε και για τη Σαμοθράκη, την προηγούμενη και ιδιαίτερα επιτυχημένη περιοδική έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης, και αυτή η έκθεση θα στηριχτεί, εκτός από τις προθήκες, σε φωτογραφίες και βίντεο.

Όπως είπε ο κ. Παντερμαλής, τα εκθέματα είναι μικρά, και, παρότι αριστουργηματικά, δεν αρκούν για να έχουμε ολοκληρωμένη ιδέα για το πρώτο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, με τη μαντική δρυ, το ταπεινό παρακείμενο ιερό Διός και τα μικρά αφιερώματα που αφηγούνται ανθρώπινες ιστορίες (είναι δικό μου το παιδί; Ρωτούσε ένας. Και: Δεν έχω παιδιά με τον άνδρα μου. Τι να κάνω για να αποκτήσω γιο;).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Θησαυροί της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter