«Έχουμε ακόμη δρόμο!»

giannikis peaki2 Οι 40 βαθμοί και το +7 δεν έδωσαν από τώρα το πρωτάθλημα στον ΠΑΣ, όπως υπογράμμισε ο Αργύρης Γιαννίκης.


Ο προπονητής του ΠΑΣ, επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση. Eυχαριστούμε τον κόσμο μας για την ατμόσφαιρα που είχαμε. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Bγάλαμε δυναμική στο γήπεδο και καλή ταχύτητα. Είμαι ευχαριστημένος από την καλή προσέγγιση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μεγάλη νίκη για μας. Συνεχίζουμε, αλλά έχουμε δρόμο».

Για το αν απέδειξε ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας και αν ανατρέπεται το +7:
«Είχα πει ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι εφόσον δεν μπει κάποιο γρήγορο γκολ. Βάλαμε το γκολ, μπορούσαμε κι άλλα, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Είμαστε ακόμα στην 17η αγωνιστική και έχουμε δρόμο μπροστά. Ως τώρα κοιτούσαμε κάθε ματς και κάθε αντίπαλο ξεχωριστά.
Είχαμε σοβαρότητα, ακόμα κι αν δεν παίρναμε το σκορ που θέλαμε. Μέχρι τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Από εμάς εξαρτάται πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι κάθε ματς. Σήμερα, μετά από μία πάρα πολύ καλή εβδομάδα προπόνησης, που βοήθησαν και τα γήπεδα που ήταν λίγο καλύτερα και είχα πει και την Παρασκευή ότι είχα μια πάρα πολύ καλή αίσθηση από την ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες στην προπόνηση, και είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε 40 βαθμούς, αλλά δεν φτάνουν για να πάρουμε το πρωτάθλημα, οπότε θέλουμε κι άλλους»

Για το αν μετά το 5-1 απέναντι σ' έναν δυνατό αντίπαλο, υπάρχει ο κίνδυνος να χαλαρώσει την προσπάθεια:
«Δεν πιστεύω, δεν είχαμε τέτοιες τάσεις. Αν υπάρξει κάποτε θα υπενθυμίσουμε στους παίκτες ότι οι 40 πόντοι δεν φτάνουν να πάρεις πρωτάθλημα. Είδαν πάλι σήμερα οι παίκτες ότι αυτά που κάνουμε από την πρώτη στιγμή βγαίνουν μέσα στο γήπεδο, έχουμε καλή εξέλιξη παρά τις τεράστιες επιβαρύνσεις του Ιανουαρίου από τα πολλά ματς. Δεν πιστεύω να υπάρξει τέτοιος κίνδυνος».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σήμερα 8 παίκτες στην ενδεκάδα από πέρυσι, ενώ ο Απόλλωνας μόνο έναν και αν παίζει ρόλο η ομοιογένεια:
«Είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και σίγουρα χρειάζεται ομοιογένεια. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε έναν μεγάλο αριθμό παικτών με εμπειρία της πρώτης κατηγορίας, όπως και ο Απόλλωνας, αλλά αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού και η ομοιογένεια πρέπει να χτιστεί μέρα με τη μέρα ξανά και να το εξελίξουμε. Οι παίκτες ήταν πολύ θετικοί απέναντι στο τεχνικό τιμ και κάναμε την εξέλιξη που έπρεπε. Δεν είναι εύκολο, όμως, να ανατρέψεις μια νοοτροπία ομάδας, αλλά παίζουμε ποδόσφαιρο που το βλέπει κάποιος ευχάριστα».

Για το πως σκοπεύει να πανηγυρίσει τη σημερινή νίκη: «Μετά από τελικό Μουντιάλ δικαιούσαι να κάνεις αυτά που είπε ο Λίπι, αλλά εμείς κανονικά θα πάμε για φαγητό με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Τα πανηγύρια ας τα αφήσουμε για τη στιγμή που θα έχουμε κάτι να πανηγυρίσουμε ουσιαστικά».

Για το ασταμάτητο πρέσινγκ και το τρέξιμο και αν θεωρεί ότι η ομάδα ξαναφορμάρεται μετά από μια μικρή αγωνιστική «κοιλιά»:
«Όλα αυτά είναι θέμα προπόνησης στο γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής θέλει προπόνηση στο γήπεδο. Αν τρως δυο πιάτα φαγητό την ημέρα και ξαφνικά φας ένα, σίγουρα θα αδυνατίσεις. Έτσι και μία ομάδα που στην προπόνησή της δεν έκανε όσα έκανε ως Οκτώβριο-Νοέμβριο, θα έχει σημεία που θα αδυνατίσει. Αυτό είναι φυσιολογικό. Παγκοσμίως γίνεται έτσι, γιατί αν δεν ήταν έτσι, όλες οι ομάδες θα εξοικονομήσουν χρήματα μη φτιάχνοντας γήπεδα. Είχαμε μία εβδομάδα που ήταν καλύτερα τα γήπεδα, βελτιώσαμε τη δουλειά, αυξήσαμε ρυθμό και ένταση, χωρίς να κινδυνεύουμε να τραυματιστεί κάποιος, οι παίκτες ήταν φουλ συγκεντρωμένοι, αλλά μπορούσαν να κάνουν και κάποια πράγματα παραπάνω. Ελπίζω να το έχουμε και στη συνέχεια αυτό».

Για τον τραυματισμό του Κάστρο:
«Ήθελε να συνεχίσει να παίζει, αλλά είχε έναν σπασμό και τον προφυλάξαμε να μην έχουμε μεγαλύτερο τραυματισμό. Θα μπορούσε να γίνει πιο μεγάλο το πρόβλημα αν τον αφήναμε. Τον προφυλάξαμε γιατί έχουμε και την ευθύνη απέναντι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και έχουμε και δρόμο στο πρωτάθλημα».

Πηγή

Πες το στους φίλους σου...
FaceBook  Twitter